Coronavirus – Huisartsenpraktijk de Weerark – De Meern
Header afbeelding
Locatie Weerark: Zandweg 147 3454 HA De Meern Tel:030-6661239

Coronavirus

Behouden 1,5 meter afstand en dragen van mondkapje (25-09-2021)

Op 25 september vervalt het overheidsadvies om anderhalve meter afstand te houden.

Veiligheid van patiënten en personeel staat bij ons voorop. In onze huisartsenpraktijk kunnen zowel besmettelijke patiënten (met of zonder klachten) als bevattelijke personen (niet-immune personen doordat zij ongevaccineerd zijn of onvoldoende immuunrespons hebben na vaccinatie) komen. Zij treffen elkaar bijvoorbeeld in de gangen en wachtkamer. Om een zo veilig mogelijke situatie te creëren, willen wij de anderhalve meter afstand voorlopig behouden in onze praktijk. We willen u dus vragen een mondkapje te dragen in de gangen en wachtkamers. Onze zorgverleners zullen zelf ook een mondkapje dragen in de gangen en tijdens het lichamelijk onderzoek. Wij volgen hierbij het advies van de NHG (Nederlands Huisarts Genootschap)

Wilt u een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot een evenement of binnenlocatie?

Dan kunt u terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op uw smartphone. U kunt daar zelf direct uw vaccinatiebewijs regelen.

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van de CoronaCheck website of app? Neemt u dan contact op met de Rijksoverheid. Belt u dan naar 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om u te helpen, ook als u zelf geen computer heeft.Heeft u CoronaCheck.nl geprobeerd, maar is uw vaccinatiebewijs daar niet te vinden? Alleen als u door onze huisartsenpraktijk volledig bent gevaccineerd, kunnen wij u mogelijk helpen.

Stuurt u dan een bericht naar onze praktijk via het patientenportaal en geef daarbij aan dat u een bewijs van volledige vaccinatie wilt krijgen, omdat dat dit niet is gelukt via CoronaCheck.nl.Als het voor ons mogelijk is om u wel een vaccinatiebewijs te geven, dan sturen we u dat toe via beveiligde e-mail. Het heeft geen zin om onze praktijk hierover te bellen.

Kijk op de website van de overheid voor meer informatie over wat u zelf kunt doen om aan een vaccinatiebewijs te komen.

 

Heeft u een vraag over een geneeskundige verklaring in tijden van corona?

Vraagt u – bijvoorbeeld op verzoek van uw werkgever, de school van uw kinderen of een andere instantie (reisorganisatie, annuleringsverzekering etc) – uw huisarts om een geneeskundige verklaring? Uw eigen huisarts kan u deze niet geven. Zulke geneeskundige verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts. Zo blijft er een duidelijke grens tussen uw eventuele behandeling door uw huisarts en het beoordelen of u bijvoorbeeld in staat bent om te werken of naar school te gaan en onder welke voorwaarden.
Wat kunt u doen om een geneeskundige verklaring te krijgen? U kunt zelf een verklaring geven of degene die een verklaring wil hebben vragen of hij/zij een onafhankelijk arts daarvoor heeft.

 

Geen ‘coronaverklaring’ via huisarts

Huisartsen zullen geen rol spelen in het verstrekken van verklaringen dat iemand corona heeft gehad. Alle positieve testuitslagen worden door de GGD bijgehouden (ook als ze zijn uitgevoerd door een andere organisatie dan de GGD). U kunt een positieve testuitslag opvragen via www.coronatest.nl of door te bellen naar 0900 364 64 64. Vanaf 1 juli 2021 worden herstelverklaringen van corona digitaal beschikbaar gesteld in de CoronaCheck app (het digitale coronapaspoort voor reizen binnen Europa). U krijgt een herstelverklaring vanaf de 12e dag na een positieve PCR-test. De test mag niet ouder zijn dan 180 dagen

 

Maatregelen om verspreiding Covid-19 tegen te gaan (versie juli 2021)

Uw veiligheid en die van onze medewerkers staat voorop, wij willen u dan ook vragen om de onderstaande maatregelen in acht te nemen.

Mondkapje

Wij willen u vragen om in de praktijk een mondkapje te dragen. Hoewel iedereen zijn best doet om anderhalve meter afstand te bewaren, is bij het passeren in de gangen dit niet altijd mogelijk. Dit geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.

Luchtwegklachten en testen

Indien u klachten heeft zoals hoesten, verkoudheid of koorts, kom niet naar de praktijk. Neem contact op met de GGD telefoonnummer 0800-1202 en maak een afspraak om te testen, blijf thuis tot u de uitslag binnen heeft. Het testen en het geven van de uitslagen verloopt uitsluitend via de GGD. Indien u ziek bent of benauwd en u dient beoordeeld te worden door de huisarts dan wordt u gezien op een apart luchtwegspreekuur. Op dit spreekuur draagt iedereen een mondkapje ook kinderen onder de 12 jaar.

Afspraak maken 

U kunt telefonisch een afspraak maken, de wachttijd kan oplopen omdat de assistentes uw klachten nauwkeurig willen uitvragen.  Wist u dat u ook online e-consulten kunt aanvragen via het patiënten portaal. Sinds kort kunt u ook bijlages zoals foto’s toevoegen. Uw huisarts zal deze zo snel mogelijk beoordelen en een advies geven.

Wachten op afspraak

Als u een afspraak hebt op het spreekuur komt u dan indien mogelijk alleen, familie kan eventueel wachten in de auto.

Wij vragen u om op locatie Zandweg te wachten in de auto, de huisarts zal u bellen wanneer u aan de beurt bent. Kwetsbare patiënten of patiënten die slecht ter been zijn kunnen in overleg met de assistente plaats nemen in de wachtkamer met mondkapje.

Op locatie Vleuterweide kunt u plaatsnemen in wachtkamer rechts naast de ingang, ook hier vragen wij u om een mondkapje te dragen, de anderhalve meter afstand te bewaren en uw handen bij binnenkomst te desinfecteren.

Tot slot

Als u geen afspraak hebt op het spreekuur, maar een andere vraag over medicatie, verwijzingen, laboratoriumformulier en dergelijke kom dan niet binnen maar neem telefonisch contact op met de praktijk.

Namens de praktijk danken wij u hartelijk voor uw medewerking, geduld en begrip

Team huisartsenpraktijk de Weerark

Op deze pagina vindt u de laatste informatie en adviezen over het coronavirus. De informatie is afkomstig van het RIVM en Thuisarts.nl.

 

Vaccinatie tegen COVID-19

Heeft u nog vragen over de vaccinatie? U vindt meer informatie op www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u met vragen naar het landelijk publieksinformatienummer van de overheid: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur bereikbaar).

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Landelijk informatienummer

Van 08:00 tot 20:00 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

0800-1351 Bel informatienummer

Overige nuttige links

Uitleg over het coronavirus. In makkelijke taal.