STOPPEN MET ROKEN – Huisartsenpraktijk de Weerark – De Meern
Header afbeelding
Locatie Weerark: Zandweg 147 3454 HA De Meern Tel:030-6661239

STOPPEN MET ROKEN

Wat is het programma Stoppen Met Roken (SMR)?
Het programma “Stoppen met roken in de huisartsenpraktijk” omvat het begeleiden van patiënten die willen stoppen met roken. Hulp bij het stoppen met roken, verhoogt de slagingskans van een stoppoging. Het SMR-programma bestaat uit gedragsmatige ondersteuning of uit gedragsmatige ondersteuning gecombineerd met hulpmiddelen of medicijnen.
Ook in 2016 worden SMR-programma’s vanuit de basisverzekering vergoed. Het gaat dan om begeleiding waarvan aangetoond is dat deze werkt. Medicatie wordt alleen vergoed in combinatie met een SMR-programma, zoals persoonlijke begeleiding. Informeer altijd bij uw zorgverzekeraar naar eventuele andere voorwaarden.
De praktijkondersteuner Rita Geurts heeft een SMR-training van Stimedic (met registratie in het Kwaliteitsregister SMR) afgerond. U kunt bij haar een afspraak maken voor verdere informatie en behandeling.
Rokers die reeds meerdere stoppogingen hebben ondernomen en/of meer verslaafd zijn, hebben baat bij intensievere ondersteuning. Geneesmiddelen helpen bij rokers die meer dan 10 sigaretten per dag roken.
Begeleiding bestaat uit:
  • Een intakegesprek waarin het rookgedrag en het plan van aanpak besproken wordt. In een 2e gesprek wordt dit plan van aanpak doorgenomen én de stopdatum vastgesteld.
  • Vervolggesprekken (persoonlijk of telefonisch) ter begeleiding van de stoppoging.
  • Adviseren over het gebruik van geneesmiddelen en het voorschrijven hiervan.
De begeleiding wordt uitgevoerd door de praktijkondersteuner en/of door de huisarts.
Heeft u interesse in onze begeleiding of u twijfelt of u wilt gaan stoppen, maak vrijblijvend een afspraak met de praktijkondersteuner/huisarts in uw huisartsenpraktijk. Wij helpen u graag verder.
Rita Geurts